VCA begeleiding nuttig ?

Magnifying glass with focus on the word audit written in golden letters and other accounting words over black background. 3D illustration.

VGM Checklist Aannemers versie 2017/6.0

Het is nuttig om een adviseur in te schakelen voor uw VCA begeleiding. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Voert uw bedrijf risicovolle werkzaamheden uit op externe locaties? Grote kans dat u dan over een VCA bedrijfscertificering moet beschikken. VCA certificering wordt behaald als een bedrijf werkt volgens de VCA checklist. De checklist bevat 11 hoofdstukken met zg. minimum eisen. Aan de hand hiervan wordt een VCA handboek opgesteld en bijlagen. Zo kan het bedrijf praktisch omgaan met de VCA materie.

Een adviseur kan u helpen met het opstellen van het VCA handboek en de bijlagen. Dit bespaart u veel tijd en u hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Verder is de adviseur op de hoogte van de ins-en outs die er bij komen kijken. Bijvoorbeeld het opstellen van het bedrijfsreglement en de risico inventarisatie en plan van aanpak. Ook dient er een geschikt certificatie buro uitgezocht te worden. Eventueel is de adviseur ook bij de audit aanwezig om te assisteren.

Benieuwd hoe u dit certificaat kunt behalen? Neem dan contact met ons op.

Door het kiezen van praktijkgerichte adviseurs met verstand van zaken, kiest u voor kwaliteit en betrouwbaarheid!

Peter van der Elst
Peter van der Elst
Geboren als Leidenaar woon ik alweer een jaar of 15 in Zeeland. In 2006 VGMK Adviesgroep opgericht. Inmiddels hebben wij meer dan 100 bedrijven begeleid voor VCA of ISO certificering.