VCA* een ster certificering, wat is dat?

VCA* certificering

VGM Checklist Aannemers versie 2017/6.0

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Voert uw bedrijf risicovolle werkzaamheden uit op externe locaties? Grote kans dat u dan over een VCA bedrijfscertificering moet beschikken.

Met een VCA* certificaat kunt u aantonen dat u veilig, gezond en bewust werkt en dat u een stabiele basis heeft neergezet om ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen. Dit certificaat is bedoeld voor bedrijven die voornamelijk als onderaannemer werken.

Het VCA certificaat is met name interessant voor branches waar risico’s op ongevallen het grootst zijn, zoals in de bouw en techniek. Vanzelfsprekend worden juist in deze branches hoge eisen gesteld aan veiligheid en gezondheid. Steeds meer opdrachtgevers eisen dan ook van de aannemer dat hij kan aantonen dat hij toegewijd is op het gebied van veiligheid en gezondheid. Met een VCA certificering vergroot u dus de kans op het binnenhalen van opdrachten.

Benieuwd hoe u dit certificaat kunt behalen? In ons stappenplan leest u welke stappen u moet doorlopen om te komen tot VCA certificering. U kunt ook contact met ons opnemen op voor een persoonlijke uitleg!

Onze ondersteuningspakketten voor VCA zijn praktische en sluiten altijd aan op uw wensen wat betreft budget, gewenste doorlooptijd en benodigde ondersteuning. Kies uw pakket: wij doen de rest!

Door het kiezen van praktijkgerichte adviseurs met verstand van zaken, kiest u voor kwaliteit en betrouwbaarheid!

Peter van der Elst
Peter van der Elst
Geboren als Leidenaar woon ik alweer een jaar of 15 in Zeeland. In 2006 VGMK Adviesgroep opgericht. Inmiddels hebben wij meer dan 100 bedrijven begeleid voor VCA of ISO certificering.