Wat is een LMRA en hoe kunnen we deze optimaal gebruiken?

De LMRA (laatste minuut risico analyse) wordt ook wel een start-werkanalyse genoemd. Dit houdt in dat medewerkers en risicobeoordeling uitvoeren direct vóór aanvang van de werkzaamheden.

Een LMRA vindt altijd plaats op de werkplek en wordt gedaan door de werknemers die de werkzaamheden uit gaan voeren. Het uitvoeren van een LMRA is een eis vanuit de VCA-norm. De VCA-norm eist dat een LMRA wordt uitgevoerd waarbij een aantal korte vragen of checks worden doorlopen zodat vaststaat of de werkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd of gestart.

De LMRA kan optimaal worden benut omdat onze adviseurs deze voor u op maat kunnen maken aan de hand van de veiligheidsrisico’s binnen uw organisatie. Op deze manier kan er een vaste methodiek worden gehanteerd door alle medewerkers binnen uw organisatie.

Door het kiezen van praktijkgerichte adviseurs met verstand van zaken, kiest u voor kwaliteit en betrouwbaarheid!

Ricardo Scheele
Ricardo Scheele
Opgegroeid in een omgeving waar ondernemerschap centraal staat. Dit heeft er toe geleid dat ik vanaf jonge leeftijd veel bedrijfsprocessen van “dichtbij” mee kon maken. Tijdens mijn studie International Business and Management Studies heb ik tevens veel ervaringen op gedaan gedurende nationale en internationale projecten.