Welk soort VCA diploma heb ik nodig?

Basis VCA of VOL VCA

Het VCA-VOL certificaat is nodig wanneer je leidinggeeft aan medewerkers op een locatie waar VCA verplicht is. Wanneer je ZZP- er bent geldt dit ook. Het Basis VCA certificaat is voldoende voor alle andere operationele medewerkers. De certificaten zijn 10 jaar geldig.

VOL VCA

Het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA, VOL-VCA, is verplicht wanneer je werkt op een locatie waar VCA verplicht is. Ook als ZZP- er dien je over een VOL-VCA te beschikken. Met dit diploma geef je aan dat je de passende maatregelen neemt én kennis hebt voor een veilige, gezonde en milieubewuste werkomgeving; dit niet alleen voor jezelf maar zeker ook voor de werknemers waar je leiding aan geeft.

Belangrijke thema’s die terugkomen in deze cursus zijn:

– Maatregelen treffen om ongevallen te voorkomen
– Het herkennen van onveilige handelingen en situaties
– Kennis over de wet- en regelgeving en de VCA-bedrijfscertificering
– Het noodplan van het bedrijf
– LMRA en bijwonen van Tool box meetings

Basis VCA of Basisveiligheid VCA

Het Basisveiligheid VCA diploma heeft alles te maken met Veiligheid, Gezondheid en Milieu, kortgezegd VGM. Dit diploma laat zien dat je de basiskennis over deze belangrijke thema’s bezit en daarmee veilig kunt werken met inachtneming van het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen. Het Basis VCA diploma is meestal verplicht wanneer je werkt voor een aannemer én om toegang te krijgen tot het bouwterrein.

VIL-VCU

Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU, in het kort VIL-VCU, is opgezet voor intercedenten van uitzendbureaus. Met het diploma VIL-VCU laat de uitzendorganisatie zien dat ze zich aan veiligheidsprocedures houden gezamenlijk met de opdrachtgever.

Waarom VGMK Adviesgroep voor uw cursus?

VGMK Adviesgroep verzorgt een cursus op maat bij u aan de zaak. Dit kan al met een cursusgroep vanaf 8 personen. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring met het organiseren van cursussen en hebben professionele docenten die praktijkvoorbeelden geven bij het behandelen van de lesstof. Verder regelen wij cursusmateriaal en het examen. Dit wordt afgenomen door het erkende examenburo PBNA De cursus kan zowel ’s avonds als overdag worden geven. Prijzen hangen af van de groepsgrootte.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Ricardo Scheele op 06 44 65 38 70.

Door het kiezen van praktijkgerichte adviseurs met verstand van zaken, kiest u voor kwaliteit en betrouwbaarheid!

Ricardo Scheele
Ricardo Scheele
Opgegroeid in een omgeving waar ondernemerschap centraal staat. Dit heeft er toe geleid dat ik vanaf jonge leeftijd veel bedrijfsprocessen van “dichtbij” mee kon maken. Tijdens mijn studie International Business and Management Studies heb ik tevens veel ervaringen op gedaan gedurende nationale en internationale projecten.